Tűzönjárás

4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS

Négy Évszak Tűzjárás

MIÉRT ÉRDEMES CSATLAKOZNI?
(a linkre kapcsolva bővebben olvashatsz erről)

A 4 Évszak Tűzönjárás, a világszerte megrendezett non-profit Tűzfesztiválok közül a legfiatalabb, egyben a legrangosabb magyarországi hagyományteremtő tűzjáró rendezvénysorozat. Egy évben 4 alkalommal kerül megrendezésre, melynek keretén belül a résztvevők biztonságos keretek között próbálhatják ki a parázsonjárás évezredes gyakorlatát. A 2012. tavaszán indított rendezvény-sorozat több, mint 25 alkalommal, és 1500 érdeklődővel került megrendezésre, és az elmúlt 5 évben, a 4 Évszak tűzönjárások mind teltházas rendezvények voltak! A világ minden tájáról érkező tűzjárók részvételével, a 4 Évszak Tűzönjárások a világ legfontosabb tűzönjáró fesztiváljai közé sorolandók.

A társadalmi felelősségvállalás tükrében, a jótékonysági rendezvények, támogató jellegel kerülnek megrendezésre, és egy-egy társadalmi munkát segítő szervezet támogatását, vagy közvetlenül a vidékfejlesztést segítik. Rendezvényeink korábban a Magyar Cserkésszövetség Sztrilich Pál Cserkészparkjának fenntartásához járultak hozzá, 2014 óta pedig a Ricsováry Major fennmaradását támogatjuk.

A folyamatos nagyszámú érdeklődőre való tekintettel, a 2017-es évben a 4 Évszak Tűzönjárás programokon való részvétel feltételei a korábbi évek gyakorlatához képest megváltoznak. A rendezvény zárt csoportos formában kerül megrendezésre, ami lehetővé teszi a mélyebb önismereti munkát és a csoportos, szisztematikus tanulást. Ennek tükrében a részvételi lehetőséget első helyen azoknak biztosítjuk, akik egyetlen évkör alatt, mind a 4 évszakban részt tudnak venni a tűzönjárásokon, és el is köteleződnek MIND a 4 alkalom mellett. Az idei 2017-es évtől, a program a hagyományos Tűzönjárások mellett a résztvevőket bevezeti a mélyebb önismeretet támogató egyéb paradigma-váltó gyakorlatokba. Ilyenek a labirintus-járás, az izzasztó-kunyhó szertartás, vagy a törött üvegcserepeken járás, nyilvessző-törés torokkal, pusztakezes téglatörés, vagy a betonacél-hajlítás torokkal.

A 2017-es év 4 Évszak Tűzönjárás tervezett dátumai:

TAVASZ - 2017. május 06-07. (szombat-vasárnap)

NYÁR - 2017. július 01-02. (szombat-vasárnap)
ŐSZ - 2017. október 21-22. (szombat-vasárnap)
TÉL - 2017. december 16-17. (szombat-vasárnap)

Az időpontváltoztatás jogát fenntartjuk!

Azok számára, akik nem tudnak a teljes évkör körbejárása mellett elköteleződni, évi 1 alkalommal továbbra is lehetővé tesszük, hogy NYÍLT csoportban kipróbálják a Tűzönjárást, a 4 Évszak Tűzönjárás kereteitől függetlenül is. Az új, nyílt csoportos nyárbúcsúztató Tűzönjárásunk tervezett időpontja:

NYÍLT CSOPORT - 2017. augusztus 26-27. (szombat-vasárnap)

A Tűzönjárás Program minden évszakban más és más. A természet diktálta rend, egészen más lelkületet kölcsönöz egy nyár derekán tartott Tűzönjárásnak, mint a téli napforduló idején. Nemcsak a külső világ, de az ember belső világa is más és más ezekben az időszakokban. Minden évszaknak megvan a maga irányvétele, "szelleme", hangulata. Ezért más és más lelkületű embereket szólít meg és hív magához a Tűz az év különböző pontjain.

Ezért a természet diktálta teljes égi ciklushoz igazodva, arra törekszünk, hogy egy naptári év alatt, összesen 4 alkalommal, a téli és nyári Napfordulók, valamint a tavaszi és őszi Napéjegyenlőségek közelében NYÍLT csoportos Tűzönjárásokat szervezzünk.

A Nap útja által kijelölt markáns fordulópontokra tervezett Tűzjárások mindegyike más és más. Másfajta felkészítést, és egészen másfajta Tűzönjárást jelent. A 4-féle Tűzönjárás mindegyikén résztvevők, modernkori "beavatást" nyernek a Tűz valódi természetébe. Megismerve a Tűz 4-féle arcát, komoly önismereti utat járnak be, amely egyben egy rangos szellemi képzést is takar. Aki a Tűz 4-féle természetét belsővé teszi, valódi értelemben vett Tűzjáróvá válhat.

Bátran mondhatjuk, hogy a TŰZJÁRÓ szellemi rangot jelent. Olyan személyt, aki bensőséges kapcsolatot ápol a külső és belső tűzzel egyaránt. Olyan személyt, aki mind a 4 évszakban megélte a Tűz valódi természetét.

Négy Évszak Tűzönjárás videó

A 4 Évszak Tűzjárás minden évben a tavaszi napéjegyenlőséghez (március 21.) közeli időpontban kezdődik, és az adott év telén, a téli napfordulóval (december 21.) fejeződik be.

- A Tavaszi Tűzönjárás, a megújuló természethez igazodva
"sokszorozó" és "ismétlő" tűzjárásokra tanít.
- A Nyári Tűzönjárás, az ereje teljében lévő természethez igazodva
"tűztáncot" és "parázson-táncolást" tanít.
- Az Őszi Tűzönjárás, a befelé forduló, visszahúzódó természethez igazodva
"labirintus" és "spirális" tűzjárásra tanít.
- A Téli Tűzönjárás, a teljes tetszhalálból való feltámadásra,
a 12 méter hosszú, "végtelen" tűzjárásra tanít.

Minden évben és évszakban a tűzönjárás egy teljesen új formáját gyakoroljuk, így minden egyes 4 Évszak Tűzönjárás teljesen egyedi és megismételhetetlen, nincs két egyforma esemény.

 

Nagy Ernő H.S.C. - 4 Évszak Tűzönjáró barátunk filmje a 2014. nyári rendezvényről.

Kezdete óta, a 2017. május 6-7-i, tavaszi 4 Évszak Tűzönjárás lesz a soron következő 21-ik Évszak, amit egy új ciklus és forma kezdetét jelöli. A 2017. évben, a 4 Évszak Tűzönjárások első helyen azok számára lesznek elérhetők, akik a teljes évkör körbejárása mellett elköteleződnek. Ha a résztvevői létszám kitelik a 4 Évszakot körbejárókkal, akkor már csak a követező év tavaszán lehet majd csatlakozni!

ÚJDONSÁG, hogy az idei programsorozat a hagyományos Tűzönjárások mellett, bevezeti a résztvevőket a mélyebb önismeretet támogató egyéb paradigma-váltó gyakorlatokba. Ilyenek a labirintus-járás, az izzasztó-kunyhó szertartás, vagy a törött üvegcserepeken járás, nyilvessző-törés torokkal, pusztakezes téglatörés, vagy a betonacél-hajlítás torokkal
. A 4 Évszak Tűzönjárás minden évszakban valóban teljesen új és más!

Tűzönjárás - Firewalking

A 4 ÉVSZAK Tűzjárókat a NAPKAPU Csoport
DÍSZOKLEVÉLLEL és EMLÉKPLAKETTEL ismeri el


A 4 Évszak Tűzjárók avatása

A 4 Évszak Tűzjárás programon való részvételnek nem előfeltétele, hogy valaki már tapasztalt tűzönjáró legyen. A programhoz bármelyik évszakban lehet csatlakozni, de a Dícsérő Oklevelet csak azok kapják, akik mind a 4 évszak tűzönjárásán részt vettek. Aki az egyik évszakot kihagyja, csak a következő évben fejezheti be képzését. A 4 Évszak Tűzjárás minden évben a tavaszi napéjegyenlőséghez (március 21.) közeli időpontban kezdődik, és az adott év telén, a téli napfordulóval (december 21.) fejeződik be.

Jelentkezés a 4 ÉVSZAK TŰZJÁRÁS SORON KÖVETKEZŐ PROGRAMJÁRA

A 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS következő időpontja:

Négy Évszak Tűzjárás

TAVASZI 4 Évszak Tűzönjárás

2017. május 6-7. (szombat-vasárnap)

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK a HATALMAS ÉRDEKLŐDÉST!
Minden eddigi 4 Évszak Tűzönjárás TELTHÁZAS RENDEZVÉNY VOLT!

Nagy örömmel várunk benneteket a TAVASZI 4 Évszak Tűzönjárásra!

A részvételi lehetőséget első helyen azoknak biztosítjuk, akik egyetlen évkör alatt, mind a 4 évszakban részt tudnak venni a tűzönjárásokon, és el is köteleződnek MIND a 4 alkalom mellett. Az idei 2017-es évtől, a program a hagyományos Tűzönjárások mellett a résztvevőket bevezeti a mélyebb önismeretet támogató egyéb paradigma-váltó gyakorlatokba. Ilyenek a labirintus-járás, az izzasztó-kunyhó szertartás, vagy a törött üvegcserepeken járás, nyilvessző-törés torokkal, pusztakezes téglatörés, vagy a betonacél-hajlítás torokkal.

A folyamatos TELTHÁZAS érdeklődésre való tekintettel, kérünk időben jelentkezz!
A részvételi lehetőséget, a jelentkezések sorrendjében tudjuk biztosítani!

reggel 10:00-tól, másnap 10:00-ig.
SZÁLLÁSSAL, 3x-i étkezéssel
Az időpontmódosítás jogát fenntartjuk!

A folyamatos TELTHÁZAS érdeklődésre való tekintettel, kérünk időben jelentkezz!
A részvételi lehetőséget, a jelentkezések sorrendjében tudjuk biztosítani!

Helyszín: Ricsováry Major - Lajosmizse
(Festői környezetben, Budapesttől 65km-re (40 perc kocsival )
6050 Lajosmizse  Mizse tanya 491
Google térkép

A tűzönjárás programja reggel 10:00 órától, kb. 20:00 óráig tart, ez idő alatt csak mérsékelt étkezés illetve sok víz vagy gyógyteák fogyasztása ajánlott. A tűzönjárás programja kötetlen formában, közös feldolgozással zárul. Az esti feldolgozást segíti, ha a résztvevők a helyszínen szállást is foglalnak, de ez nem feltétele a programon való részvételnek.

A 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁSON való részvétel, előzetes regisztrációhoz kötött!

A részvétel minden évszakban önkéntes,
és minden évszak tűzönjárására ÚJRA kell jelentkezni!

A regisztráció egy központi adatlap kitöltésével történik, amit az alábbi linkre kattintva küldhet el nekünk. A regisztráció még nem kötelezi, hogy a 4 Évszak Tűzönjárás programon részt vegyen, ez csak a kapcsolatfelvételt segíti. Az adatokat természetesen az általános adatvédelmi szabályoknak megfelelően diszkréten kezeljük!

A 4 ÉVSZAK TŰZJÁRÁSOKON való részvétel tiszteletdíja 25.000 Ft
SZÁLLÁSSAL, 3x-i étkezéssel.

vagy 20.000.- Ft, szállás nélkül, (2x) meleg étkezésssel, ami tartalmazza
a „Tűzönjárás” és az esti külön program díját is!

A díj tartalmazza a szállás, az étkzés és a programon való részvételi díjat is!

A csoportos és egyéb kedvezményes befizetés feltételeiről
a regisztrációt követően részletes tájékoztatót küldünk.

Korlátozott résztvevői létszám! Természetesen célunk az, hogy lehetőleg minden érdeklődő számára elérhetővé tegyük programunk, de a helyszín adottságai, és a program jellege mégis természetes korlátot szab a résztvevői létszámnak! Ezért a részvételi lehetőséget a jelentkezések érkezési sorrendjében fogadjuk! A jelentkezésnél előnyt élveznek azok, akik a teljes évkör körbejárása mellett elköteleződnek, azaz MIND a 4 Évszakban részt kívánnak venni a programon!

A jelentkezéseket minden alkalom előtt 1 hónappal igyekszünk zárni, ami biztosítja a részvételi lehetőséget, és a helyet a csoportban. A 4 ÉVSZAK TŰZJÁRÓ csoportok korlátozott létszámmal indulnak!

A jelentkezéseket érkezési sorrendben van módunk csak fogadni!
MINDEN esetben, csak regisztráció és írásbeli megerősítés esetén
tudjuk a helyet biztosítani!

Ha a létszám engedi, bármelyik Évszakban lehet csatlakozni, de ha a tavasszal betelik a 4 Évszak Tűzönjárók létszáma, akkor majd csak a rákövetkező évben lehet csatlakozni!

Bármelyik nyílt tűzönjáráson való részvétel NEM KÖTELEZI egyetlen jelentkezőnket sem,
hogy a további 4 évszak tűzönjárásaira is jelentkezzen, vagy hogy folytassa a tanulást, ha nem szeretné!

A jelentkezőinknek teljeskörű tájékoztatót küldünk ami tartalmazza a program részleteit, a pontos helyszínt és időpontot, valamint a felkészülés részleteit.

VÁRUNK SZERETETTEL
A TŰZJÁRÓK NEMZETKÖZI CSALÁDJÁBAN!

VISSZATÉRŐ 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÓKNAK

Drága Tűzjáró Barátaink! Nagyon köszönjük nektek, hogy folyamatos részvételetekkel segítitek és támogatjátok a 4 Évszak Tűzönjárás rendkívüli programját! Nagy megtiszteltetés benneteket szolgálni! KÖSZÖNJÜK!

Az elmúlt alkalmakkal a világszerte gyakorolt tűzjárások újabb különleges formáival ismerkedtünk meg:

(Kattints a képekre, hogy megnyíljon a képgaléria!)

Kezdete óta, a 2017. január 21-i, téli 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 20-ik Évszak, amit egy fergeteges farsangi bállal ünnepeltünk. A télközepi parázsonjárás alkalmával, a tűzönjárás egy újabb formával ismerkedtünk, ami 4 máglya építésével a teljes 4 Évszak tematikájára épített. A 4 Évszak Tűzönjárás minden évszakban valóban teljesen új és más!
Tűzönjárás - Firewalking
Négy Évszak Tűzjárás
Kezdete óta, a 2016. őszi, szeptemberi 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 19-ik Évszak, és a 25. jubileumi rendezvényünk. A szeptember 24-re, az őszi napéjegyenlőséghez közel tervezett fordulóponton a parázsonjárás egy újabb formájával ismerkedtünk, ami a 4 Égtáj kardinális irányainak bejárását jelentette. Az égtáj-kereszt 4 irányában az utak végigjárása a teljes látható világ körbejárását jelképezte és egy belső utazásra is hívott egyben. A 4 Évszak Tűzönjárás minden évszakban valóban teljesen új és más!
Kezdete óta, a 2016. NYÁRI, júliusi 4 Évszak Tűzönjárás volt a soron következő 18-ik Évszak, és a 24-ik ilyen rendezvényünk. Az oroszlán havának nevezett, július 23-i csúcsponton a parázsonjárás egy újabb formájával ismerkedtünk, az "oroszlán-járással", ami a zodiákus oroszlán csillagképének asztrológiai jelképének végigjárását jelentette. Az oroszlán a királyok állata és az állatok királyának jelképe, és mivel a királyság intézményét égi eredetűnek hirdették, a királyok pedig a Nap fiának tekintették magukat, az aranysörényű ragadozó napjelképpé lett. A 4 Évszak Tűzönjárás minden évszakban valóban teljesen új és más!
Tűzönjárás - Firewalking
Négy Évszak Tűzjárás
Kezdete óta, a 2016. TAVASZI rendezvényünk volt a soron következő 17-ik Évszak, ami a kínai naptár szerint a majom évét nyitotta. Így a tavaszi rendezvények kialakult szokásrendje szerint, ebben az évben egy majom alakú kiszebáb elégetésével búcsúztattuk az óévet. A máglya hatalmasra sikeredett, 14 fő is elfért rajta meggyújtáskor, és egészen hajó formájú volt, mikor lángra kapott. A majom úgy figyelt a hajó árbocából, mint leleményes Ödusszeusz. Jó kis majomkodás volt!
Kezdete óta, a 2015. TÉLI rendezvényünk volt a 16-ik Évszak, ami egyben a negyedik évkör lezárását is jelentette egyben, így szám szerint ez volt a 4x4-ik Évszak Tűzönjárás. Ezért 4 máglyát építettünk, és egy 16 lépéses nyégyzetes parázsonjárást tartottunk. A 4 Évszak Tűzönjárás minden évszakban valóban teljesen új és más!
Négy Évszak Tűzjárás
Négy Évszak Tűzjárás
Kezdete óta, a 2015. ŐSZI rendezvényünk volt a soron következő 15-ik Évszak és a szám szerint a 20. 4 Évszak Tűzönjárás. A megtisztelő kerek számot, egy szív alakú máglyával és egy ismétlő 7-14-21x-es parázsonjárással ünnepeltük. A sokszorozó járás ismét egy új formát hozott mindenkinek. A 4 Évszak Tűzönjárás minden évszakban valóban teljesen új és más!
A 2015. NYÁRI rendezvényünk volt a soron következő 14-ik 4 Évszak Tűzönjárás, amit egy Tűzpiramis megépítésével ünnepltünk. A 14, a Π tizedes jegyeinek első két száma, és egyben a piramis arányszáma is. A tűzpiramisból egy 18 lépéses parázskört gereblyéztünk végül, amin körkörösen is lehetett járni. A tűzpiramis gyönyörű fénycsóvát küldött az égbe, és órákon át lángolt egyenletesen. Csodaszép volt!
SUN Firewalking - Nap parázsonjárás
Négy Évszak Tűzjárás
A 2015. TAVASZI rendezvényünk volt a 13-ik 4 Évszak Tűzönjárás, ezzel egy teljesen új égi évkört kezdtünk. Ezért egy megalitikus jellegű, két tűzoszlopból álló kapura emlékeztető Tűzkaput építettünk. Ami között átszaladva köszöntöttük a beköszöntő új esztendőt. Valamint miután 2015. a Kecske éve is a kínai naptár szerint, ismételten építettünk egy nagy fakecskét is, ami azután a Tűz áldozata lett.
A 2014. TÉLI rendezvényünk volt a soron következő 12-ik 4 Évszak Tűzönjárás, ezért a teljes évkör szimbolikus számára való tekintettel, egy Napkapuval díszített, 12 sugarú Nap-parázsonjárást tartottunk. Az őszről megmaradt Napkaput is ezen alklommal gyújtottuk meg, amin átlépdelve jártuk a Napsugarú parazsat. Hatalmas parázsontáncolással zártuk a Ló évét. A sugarakon különböző irányokból indultunk neki a parázsnak, hogy azután a közepén egymással találkozva táncolhassunk. Itt volt a Szélnővérek első "divatbemutatója" a parázskifutón.
Firewalking Winter 2014
Firewalking Autumn 2014.
A 2014. ŐSZI rendezvényünk volt a soron következő 11-ik 4 Évszak Tűzönjárás, ezért a szimmetrikus számra való tekintettel, egy Napkaput építettünk, és egy iker Π parázsonjárást tartottunk. Ezen alkalommal ünnepeltük Tűzönjáró isntruktor mesterünk és egypetéjű ikertestvére 40-ik születésnapját is. Miután a Tűzönjárás az ellentétekre épült, ez volt egyben az a Tűzönjárás is, ahol lágyan bár, de szemerkélt az eső. Ez csak emelte a rendezvény fényét!
A 2014. NYÁRI 4 Évszak Tűzönjárás a soron következő 10-ik 4 Évszak Tűzönjárás volt, ezért a kerek számra való tekintettel, egy jubileumi, végtelen ∞ parázsonjárást terveztünk. Ez egy 27 lépés hosszú önmagába tekeredő moebius szalag végigjárását jelentette, ami az eddigi leghosszabb parázsonjárásunk volt. A Végtelen tűzönjárással erősítettük meg a 2013. téli kívánságunk, hogy ez a hagyomány az időfeletti örökkévalóságig megmaradjon. Ezért építettünk a rendezvényre egy főnixmadarat is.
Firewalking Winter 2014
Firewalking Spring 2014.
A 2014. TAVASZI, szám szerint a 9-ik 4 Évszak Tűzönjárás, a 2014, a kínai naptár szerint a Tűz-ló évének kezdetét jelentette, ezért, a TAVASZI Tűzönjárás alkalmával a tűzönjárás egy újabb ritka fajtáját, "Parázs-paripa" Tűzjárást gyakoroltuk. Ez egy olyan parázsszőnyeg végigjárását jelentette, aminek végén egy tűzet lehet megugrani, mint egy díjugrató pályán. A hagyomány az iráni Sadesh ünnep egyik eleme, jól illett a Ló évének megszenteléséhez, amihez Papp Norbert festő és képzőművész barátunk egy gyönyörű lovat is épített.
A 2013. TÉLI 4 Évszak Tűzjárás, a 8-ik 4 Évszak Tűzönjárás volt, és ez a szám a végtelen jele ∞. Ezért a TÉLI Tűzönjárás alkalmával a, "Végtelen Tűzkör" Tűzjárást gyakoroltuk. Ez egy olyan parázsszőnyeg végigjárását jelentette, ami önmagába tér vissza. A végtelent megidéző tűzkörrel azt a kívánságunkat fogalmaztuk meg, hogy a 4 Évszak Tűzönjárás hagyománya örökké fennmaradjon. A Tűzkörben táncoltunk, majd a végtelen 22 méter hosszú parázskörön jártuk az utunk.
FIREWALKING WINTER 2013. - TŰZÖNJÁRÁS
FIREWALKING AUTUMN 2013. - TŰZÖNJÁRÁS
A 2013. ŐSZI 4 Évszak Tűzönjárás alkalmával, ami sorban a 7-ik ilyen rendezvény volt, a 7x-ező, "Szeptimusz" tűzjárást gyakoroltuk, ahol a tűzjárás 7 különböző formáját gyakoroltuk, beleértve a tűzönjáró vonatozást is, amit először csináltunk. Volt benne kifutópálya, gólya-viszi a fiát, páros, és csoportos járás is. A máglyát egy 7 ágú csillag alakban építettük meg, aminek egy-egy csúcsára, egy-egy Tűzjáró barátunk állt a meggyújtáskor. Gyönyörű volt, ahogy karjukkal körbe ölelték a lángokat!
A 2013. NYÁRI 4 Évszak Tűzönjárás alkalmával a Tejutat jelképező "Parázskígyó" tűzjárást gyakoroltuk, ami a csillagvilág kanyargó égi útját jelképezte. A nagyjából 20 méter hosszú parázskígyó, egy spirálgalaxis két karjára emlékeztetett. Ez volt az első olyan parázsforma, ahol nem egyenes, hanem görbe vonalban jártuk a parazsat, ami az irányváltás és a fordulók miatt tette különlegesen érdekessé ezt a formát! Ez is örök emlékű alkalom maradt! Ez volt ez első 4 Évszak Tűzönjárás a Ricsováry Majorban, ami nagyon jó döntésnek bizonyult, azóta is.
FIREWALKING SUMMER 2013. - Parázskígyó Tűzönjárás
FIREWALKING CELTIC CROSS - Kelta kereszt parázsonjárás
A 2013. TAVASZI 4 Évszak Tűzönjárás alkalmával a "Kelta Kereszt" tűzjárást gyakoroltuk, ami a véletlen és szándékos találkozások, sorsfordító erejét mutatta meg. Ez azt jelentette, hogy két különböző irányból, párhuzamosan indultunk neki a parázsnak, ami miatt középen gyakran alakultak ki találkozások. A találkozásokban rejlő üzenet tette ezt a formát ismét különlegessé. Az alkalomra kelta hagyomány szerint egy "kiszebábot" egy hagyományos willow-ment is készítettünk. Ez volt az 5-ik, egyben az utolsó Adyligeti 4 Évszak Tűzönjárásunk.
A 2012. TÉLI 4 Évszak Tűzönjárás alkalmával a 12 méteres "végtelen" tűzjárást gyakoroltuk, ami egybe esett a 2012.12.21-ére datált világkorszak-váltó nappal, ami miután a maja naptári időszámítás végével esett egybe, a világszerte ünnepelt korszakváltó nap hazai szereplője volt! A csillagászatilag is kiemelt napon, gyönyörű tiszta téli idő volt, és mindenki alig várta, hogy próbára tehesse magát a hosszú kifutópályán. Egy ilyen 12 méteres máglya, önmagában is gyönyörű látvány! Ez volt a 4-ik rendezvényünk, amivel az első teljes évet zártuk!
12 METER FIREWALK - 12 méteres tűzönjárás
FIREWALKING PIGGY-BACK - Cipelős tűzönjárás
A 2012. ŐSZI 4 Évszak Tűzönjárás alkalmával, a Napéjegyenlőségre való tekintettel, ismét a parázsonjárás egyik ritka formáját, a ciklikus, 21x-szerező ismétlő járást gyakoroltuk. Az ŐSZI rendezvény egyidőre esett a 3 napos Nemzetközi Béke Napja rendezvénysorozattal, így eseményünk egy világméretű összefogás hazai szereplője volt! A parázsonjárás alkalmával kipróbáltuk a különböző néphagyományok által őrzött tűzjárás fortélyait is, mint a képen látható spanyol "gólya viszi a fiát" járást is. Ez volt a 3-ik rendezvényünk.
A 2012. NYÁRI 4 Évszak Tűzönjárás alkalmával, a Szent Iván Éjre való tekintettel hatalmas örömtüzet gyújtottunk, és a parázsonjárás egyik ritka formáját, a Nap-formájú parázsszőnyegen gyakorolt parázsontáncolást is lehetővé tettük résztvevőinknek! Először a hagyományos, egyéni és páros parázsonjárást gyakoroltuk, majd a körré alakított parázson roptuk a táncot, mind majd a későbbi években oly sokszor megint. Ezen alkalommal volt az első parázsntáncolás ebben a körben!
SUN Firewalking - Nap parázsonjárás
FIREWALKER
A 2012. TAVASZI 4 Évszak Tűzönjárás volt ennek a rendezvénysorozatnak a kezdete. Tündérmesék pedig igazából is vannak! Egy csoport tündérlelkű ember egy erdőszéli tisztáson, dobbal tánccal, énekkel és nevetéssel üdvözölte a tavasz beköszöntét. Olyan jól sikerült mindez, hogy hagyomány teremtődött belőle! Ezen legelső alkalommal, a "Klasszikus kifutó" tűzjárást gyakoroltuk, ami a sokszorozó járások alapja.

Best of 4 Seasons Firewalking
A 4 Évszak Tűzönjárások 4x4x4 képben (2012-2015)AZ ELMÚLT 20 ÉVSZAKBAN, A 4 ÉVSZAK TŰZJÁRÁSOK
MINDIG TELTHÁZZAL KERÜLTEK MEGRENDEZÉSRE!
KÖSZÖNJÜK A KITARTÓ ÉRDEKLŐDÉST!

4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ

Kezdete óta, a 2017. május 06-07-i, tavaszi 4 Évszak Tűzönjárás lesz a soron következő 21-ik Évszak, amit egy új ciklus és forma kezdetét jelöli. A 2017. évben, a 4 Évszak Tűzönjárások első helyen azok számára lesznek elérhetők, akik a teljes évkör körbejárása mellett elköteleződnek. Ha a résztvevői létszám kitelik a 4 Évszakot körbejárókkal, akkor már csak a követező év tavaszán lehet majd csatlakozni!

ÚJDONSÁG, hogy az idei programsorozat a hagyományos Tűzönjárások mellett, bevezeti a résztvevőket a mélyebb önismeretet támogató egyéb paradigma-váltó gyakorlatokba. Ilyenek a labirintus-járás, az izzasztó-kunyhó szertartás, vagy a törött üvegcserepeken járás, nyilvessző-törés torokkal, pusztakezes téglatörés, vagy a betonacél-hajlítás torokkal. A 4 Évszak Tűzönjárás minden évszakban valóban teljesen új és más!

SZERETETTEL VÁRUNK VISSZA BENNETEKET!
a 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS - soron következő TAVASZI Tűzönjárására is!

TAVASZ - 2017. május 06-07. (szombat-vasárnap)

NYÁR - 2017. július 01-02. (szombat-vasárnap)
ŐSZ - 2017. október 21-22. (szombat-vasárnap)
TÉL - 2017. december 16-17. (szombat-vasárnap)

Az időpontváltoztatás jogát fenntartjuk!

KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK a HATALMAS ÉRDEKLŐDÉST!
Minden eddigi 4 Évszak Tűzönjárás TELTHÁZAS RENDEZVÉNY VOLT!

Nagy örömmel várunk benneteket a TAVASZI 4 Évszak Tűzönjárásra!

A folyamatos TELTHÁZAS érdeklődésre való tekintettel, kérünk időben jelentkezz!
A részvételi lehetőséget, a jelentkezések sorrendjében tudjuk biztosítani!

Kérünk ne felejtsétek el részvételi szándékotokat újra megerősíteni!
Ezt a regisztrációs gombra kattintva, az adatlapon ismét meg is tehetitek!

A KORÁBBI 4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁSRÓL KÉPEKEKBEN

A 4 Évszak Tűzönjárás rendezvényeinek válogatott fotóit a Facebook Tűzönjárás oldalán osztjuk meg. Folyamatosan bővítjük a képgalériákat.

A képek a NAPKAPU © 2012-2016. védelme alatt állnak, annak szellemi tulajdonát képezik.
A fotókat Nagy Ernő H.S.C., a NAPKAPU operatőr-fotográfusa készítette.

Kattints a képekre, hogy megnyíljon a képgaléria!

Az elmúlt 25 alkalommal, a 4 Évszak Tűzönjárások mind
TELTHÁZZAL kerültek megrendezésre!


KÉPGALÉRIA - 2016. TÉL

A 2017. január 21-i, farsangi bállal egybekötött
4 Évszak Tűzönjárás TÉLI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL került megrendezésre!

Tűzönjárás - Firewalking
4 Évszak Tűzönjárás - 2016. TÉL
A 2016. január 21-i, téli 4 Évszak Tűzönjárás csapata

Tűzönjárás - Firewalking


KÉPGALÉRIA - 2016. ŐSZ

A 2016. szeptember 24-i, 25. jubileumi őszköszöntő,
4 Évszak Tűzönjárás ŐSZI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL került megrendezésre!

Tűzönjárás - Firewalking
4 Évszak Tűzönjárás - 2016. ŐSZ
A 2016. szeptember 24-i, őszi 4 Évszak Tűzönjárás csapata

 

Nagy Ernő H.S.C. - 4 Évszak Tűzönjáró barátunk kedvcsináló filmje a 2016. őszi rendezvényre

 

Tűzönjárás - Firewalking


KÉPGALÉRIA - 2016. NYÁR

A 2016. július 23-i, az "Oroszlán Havának" nevezett nyárközepi,
4 Évszak Tűzönjárás NYÁRI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL került megrendezésre!

Tűzönjárás - Firewalking
4 Évszak Tűzönjárás - 2016. NYÁR
A 2016. július 23-i, nyári 4 Évszak Tűzönjárás csapata

Tűzönjárás - Firewalking


KÉPGALÉRIA - 2016. TAVASZ

A 2016. március 19-i, és április 23-i tavaszköszöntő,
4 Évszak Tűzönjárás TAVASZI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL kerültek megrendezésre!

2016. második tavaszi 4 Évszak Tűzönjárás csapata
4 Évszak Tűzönjárás - 2016. TAVASZ 2.
A 2016. április 23-i, második tavaszi 4 Évszak Tűzönjárás csapata

Négy Évszak Tűzjárás
4 Évszak Tűzönjárás - 2016. TAVASZ
A 2016. tavaszi 4 Évszak Tűzönjárók csapata és a 14 fős máglya, amely a majom évét köszöntötte


KÉPGALÉRIA - 2015. TÉL

A 2015. december 12-i télköszöntő,
4 Évszak Tűzönjárás TÉLI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL került megrendezésre!


4 Évszak Tűzönjárás - 2015. TÉL
A 2015. téli 4 Évszak Tűzönjárók csapata és a 4 máglya, amely a 4x4 évszakot zárta


KÉPGALÉRIA - 2015. ŐSZ

A 2015. szeptember 19-i őszköszöntő,
4 Évszak Tűzönjárás ŐSZI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL került megrendezésre!


4 Évszak Tűzönjárás - 2015. ŐSZ
A 2015. őszi 4 Évszak Tűzönjárók csapata


KÉPGALÉRIA - 2015. NYÁR

A 2015. június 20. és július 18-i nyárköszöntő,
4 Évszak Tűzönjárás NYÁRI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL került megrendezésre!


4 Évszak Tűzönjárás - 2015. NYÁR 2.
A 2015. nyári 4 Évszak Tűzönjárók második csapata


4 Évszak Tűzönjárás - 2015. NYÁR 1.
A 2015. nyári 4 Évszak Tűzönjárók első csapata


4 Évszak Tűzönjárás - 2015. NYÁR 1.
A 2015. nyári 4 Évszak Tűzönjárás Tűzpiramisa


KÉPGALÉRIA - 2015. TAVASZ

A 2015. március 21. és április 11-i tavaszköszöntő,
4 Évszak Tűzönjárás TAVASZI rendezvényei
ismét TELTHÁZZAL kerültek megrendezésre!

Négy Évszak Tűzjárás

Köszönjük nektek a folyamatos támogatást és részvételt!

Négy Évszak Tűzjárás

Négy Évszak Tűzjárás

A 2015. tavaszi 4 Évszak Tűzönjárás Tűzjáró csapata


KÉPGALÉRIA - 2014. TÉL

A 2014. december 13. Luca napi télköszöntő,
4 Évszak Tűzönjárás TÉLI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL került megrendezésre!

Az elmúlt 12 alkalommal, a 4 Évszak Tűzönjárások mind
TELTHÁZZAL kerültek megrendezésre!

Négy Évszak Tűzjárás

Köszönjük nektek a hatalmas érdeklődést!

Négy Évszak Tűzjárás

A 2014. téli 4 Évszak Tűzönjárás Tűzjáró csapata


KÉPGALÉRIA - 2014. ŐSZ

A 2014. szeptember 20 és október 04-i őszköszöntő,
4 Évszak Tűzönjárás mindkét ŐSZI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL került megrendezésre!

Az elmúlt 11 alkalommal, a 4 Évszak Tűzönjárások mind
TELTHÁZZAL kerültek megrendezésre!

Négy Évszak Tűzjárás

Köszönjük nektek a hatalmas érdeklődést!

Négy Évszak Tűzjárás

A 2014. őszi tűzönjárás Tűzjáró csapata


KÉPGALÉRIA - 2014. NYÁR

A 2014. június 21-i és június 28-i nyárköszöntő,
4 Évszak Tűzönjárás mindkét NYÁRI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL került megrendezésre!

Az elmúlt 10 alkalommal, a 4 Évszak Tűzönjárások mind
TELTHÁZZAL kerültek megrendezésre!

Négy Évszak Tűzjárás

Köszönjük nektek a hatalmas érdeklődést!

Négy Évszak Tűzjárás

Négy Évszak Tűzjárás

A 2014. nyári tűzönjárás "Tűzmadara"

 

Nagy Ernő H.S.C. - 4 Évszak Tűzönjáró barátunk filmje a 2014. nyári rendezvényről.


KÉPGALÉRIA - 2014. TAVASZ

A 2014. március 22-i tavaszköszöntő,
4 Évszak Tűzönjárás TAVASZI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL került megrendezésre!

Az elmúlt 8 alkalommal, a 4 Évszak Tűzönjárások mind
TELTHÁZZAL kerültek megrendezésre!

Négy Évszak Tűzjárás

Köszönjük nektek a nagy érdeklődést!

Négy Évszak Tűzjárás

A 2014. tavaszi, "Parázsparipa" Tűzjárás tűzugró parázsonjárása


KÉPGALÉRIA - 2013. TÉL

A 2013. december 14-i télköszöntő,
4 Évszak Tűzönjárás TÉLI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL került megrendezésre!

Köszönjük nektek a nagy érdeklődést!

Négy Évszak Tűzjárás

2013. december 14. - A TÉLI Tűzjárók csapata

Négy Évszak Tűzjárás

A 2013. téli, "Végtelen Kör" Tűzjárás, köralakú parázsszőnyege


KÉPGALÉRIA - 2013. ŐSZ

A 2013. október 05-i őszköszöntő,
4 Évszak Tűzönjárás ŐSZI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL került megrendezésre!

Köszönjük nektek a nagy érdeklődést!

Négy Évszak Tűzjárás

2013. október 05. - Az ŐSZI Tűzjárók csapata

Négy Évszak Tűzjárás

A 2013. ŐSZI "Szeptimusz" parázsjárás 7 ágú csillag-máglyájának meggyújtása.


KÉPGALÉRIA - 2013. NYÁR

A 2013. június 15-i nyárköszöntő,
4 Évszak Tűzönjárás NYÁRI rendezvénye
ismét TELTHÁZZAL került megrendezésre!

Köszönjük nektek a nagy érdeklődést!

Négy Évszak Tűzjárás

2013. június 15. - A NYÁRI Tűzjárók csapata

Négy Évszak Tűzjárás

A 2013. NYÁRI "parázskígyó" parázsjárás.


KÉPGALÉRIA - 2013. TAVASZ

A 2013. március 23-i napéjegyenlőségre tervezett
4 Évszak Tűzönjárás TAVASZI rendezvénye
TELTHÁZZAL került megrendezésre!

Köszönjük nektek a nagy érdeklődést!

Négy Évszak Tűzjárás

2013. március 23. - A TAVASZI Tűzjárók csapata

Négy Évszak Tűzjárás

A 2013. TAVASZI "Kelta Kereszt" parázsonjárás.


KÉPGALÉRIA - 2012. TÉL

A 2012. december 21-i napfordulóra tervezett
4 Évszak Tűzönjárás TÉLI rendezvénye
TELTHÁZZAL került megrendezésre!

Köszönjük nektek a nagy érdeklődést!

Négy Évszak Tűzjárás
2012. december 21. - Az TÉLI Tűzjárók csapata

4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS

A 2012. TÉLI 12 méteres parázsonjárás.


KÉPGALÉRIA - 2012. ŐSZ

A 2012. szeptember 22-i napéjegyenlőségre tervezett
4 Évszak Tűzönjárás ŐSZI rendezvénye
TELTHÁZZAL került megrendezésre!

Köszönjük nektek a nagy érdeklődést!

Négy Évszak Tűzjárás
2012. szeptember 22. - Az ŐSZI Tűzjárók csapata

4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS

A 2012. ŐSZI 21x parázsonjárás.


KÉPGALÉRIA - 2012. NYÁR

4 Évszak Tűzönjárás NYÁRI Csapat

2012. július 23. - A NYÁRI Tűzjárók csapata

4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS

A 2012. NYÁRI "Naptánc" parázsonjárás.


KÉPGALÉRIA - 2012. TAVASZ

4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZI CSAPAT

2012. március 24. - A TAVASZI Tűzjárók csapata

4 ÉVSZAK TŰZÖNJÁRÁS TAVASZ

A 2012. TAVASZI "Kifutó" parázsonjárás.

Köszönjük a NAPKAPU Tűzjáróknak a megtisztelő részvételt!

Tekintse meg referenciáinkat...

NAPKAPU Copyright © 2009-2017.
MINDEN JOG FENNTARTVA!